Welcome Bloggers!

Terima kasih singgah ke teratak saya,
Alhamdulillah...di sini anda boleh dapatkan info mengenai: Vitamin Shaklee


Saya boleh dihubungi di:
Facebook: www.facebook.com/wanna.wzamry
FB Page: www.facebook.com/KioskVitamin1
SMS/Wassap 016-4415473
Email: wnorazlina@yahoo.com | kioskvitamin@gmail.com

Followers

Monday, 10 December 2012

Bagaimana nak bina kolagen dalam badan?


Harini nak cerita sedikit tentang Collagen

Bagaimana nk bina collagen dlm badan?

Ada 5 cara utk tingkatkan collagen dlam badan naturally:
1.. Kurangkan pendedahan kulit kpd sinar uv. Sinar uv drpd akan mengurangkan kollagen dlm badan.. bila terdedah lama kpd cahaya matahari, kulit akan hangus, dlm kes ini, collagen diperlukan untuk pulihkan semula kulit.

2.. Makan makanan yg tinggi kandungan vitamin C cthnya orange, lemon, brocolli, zuchini kerana vitamin c boleh bantu penghasilan collagen dlm badan.

3.. Jangan merokok atau berada dekat dgn org yg merokok. Nikotin dan bahan kimia dlm rokok boleh menyebbkn collagen musnah. 

4.. Exercise daily. Aktiviti fizikal yg tetap akan membantu pengaliran darah, proses pengoksidaan sel dan penghasilan hormon. Bila badan sihat badan akan melakukan tugasnya dgn baik.

5.. Gunakan terapi laser untuk membantu penghasilan collagen dlm badan. Yg ini perlukan khidmat nasihat doktor dan kosnya boleh tahan tingginya.

Pilihan saya ambil suplemen lagi baik, Shaklee Collagen Powder memang sudah terbukti keberkesanannya hanya dgn 4 kotak untuk kesan maksimum.

Sementara ada offer ni, let's grab BELI 6 PERCUMA 1 dgn harga yg pasti mengujakan....dan sementara SCP masih ada.biasanya barangan shaklee mudah habis di mana2 branch pun kerana produknya memang best!! Tengoklah mcm vit C Shaklee dan vit E tak sampai sebulan sudah diborong habis.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...