Contact me, Your Shaklee Distributor

I'm your Shaklee Independent Distributor at Bukit Mertajam, Pulau Pinang
WAN NORAZLINA
SHAKLEE ID : 880309
Facebook: www.facebook.com/wanna.wzamry | FB Page: www.facebook.com/KioskVitamin1
019-9824691 | wnorazlina@yahoo.com | kioskvitamin@gmail.com

Followers

Offer of the month..APRIL 2014

Offer of the month..APRIL 2014
Sila klik gambar utk maklumat lanjut

Apa Anda Boleh Dapat Dengan ESP?

Apa Anda Boleh Dapat Dengan ESP?

Wednesday, 13 February 2013

Banyak minyak ikan di pasaran, macam mana nak cari yang TERBAIK?


Pelbagai jenis dan jenama minyak ikan dijual di pasaran. Bagi yang tidak mementingkan kualiti..mungkin akan beli je asalkan nama minyak ikan..atau tertulis pada label botol tersebut ‘FISH OIL’. Mungkin mereka tak tahu sepatutnya Omega 3 yang perlu dicari dan bukannya minyak ikan.

Kenapa kita perlu pilih minyak ikan terbaik? Semuanya sebab nak dapatkan khasiat Omega 3.
Persoalannya, fish oil brand apa yang nak kena beli dan terbaik di pasaran? Macam mana nak pilih? Ianya terpulang kepada anda jenama apa yang menjadi pilihan hati…tapi pastikan fish oil supplement yang baik dan berkualiti mestilah mengandungi lebih daripada 85% Omega 3.


Jangan keliru antara 1000mg MINYAK IKAN dan 1000mg OMEGA 3. It’s TOTALLY DIFFERENT!!!!

Dan pastinya pilihan minyak ikan saya  ialah SHAKLEE OMEGA GUARD yang mengandungi 90% Omega 3!
1 kapsul = 1000mg minyak ikan (540mg EPA, 360mg DHA)

Anda perlukan at least 1000mg Omega 3 setiap hari.

Kalau anda beli dekat farmasi atau di mana-mana kedai yang jual kapsul minyak ikan ni, sila haribulan hanya 300mg Omega 3 je dalam 1 kapsul tu. 30% Omega 3, 70% minyak ikan jer..lemak yang tak bagus utk kesihatan anda! 300mg Omega 3??? Terlalu sedikit untuk support keperluan harian! Kena makan 3-4 biji baru cukup tau..Itu baru untuk menampung keperluan harian orang biasa yang tak mengalami apa-apa masalah kesihatan. Cuba tengok kat bawah ni.

For depression, you need: 1000 mg per day
For heart disease, you need: 1000 mg per day
For skin disorders, you need: 1000 mg per day
For blood pressure, you need: 2000 mg per day
For arthritis, you need: 2000 mg per day
For asthma, you need: 2000 mg per day
For diabetes, you need: 2000 mg per day
For high triglycerides, you need: 3000 mg per day

Haaaaa….untuk turunkan kolestrol jahat iaitu triglycerides, anda perlukan 3000mg per day. Ishh..sanggup ke anda makan sampai 10 kapsul setiap hari? Nanti badan pun dah bau minyak ikan! Kalau dengan Shaklee Omega Guard, anda hanya perlukan 3 biji je setiap hari bagi yang mengalami masalah kolestrol tinggi. Jadi..buatlah pilihan yang bijak!

Credit: mama2r


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...