Welcome Bloggers!

Terima kasih singgah ke teratak saya,
Alhamdulillah...di sini anda boleh dapatkan info mengenai: Vitamin Shaklee


Saya boleh dihubungi di:
Facebook: www.facebook.com/wanna.wzamry
FB Page: www.facebook.com/KioskVitamin1
SMS/Wassap 016-4415473
Email: wnorazlina@yahoo.com | kioskvitamin@gmail.com

Followers

Tuesday, 7 May 2013

Kenapa Multivitamin?


Kenapa anda perlu ambil Multivitamin?

Terdapat individu yang tidak suka makan sayur, dan hanya bergantung kepada daging dan makanan laut sahaja untuk mendapatkan sumber micronutrient, dan ini tidak mencukupi kerana kebanyakan vitamin dan mineral wujud dalam tumbuh-tumbuhan. 

Terdapat pula individu yang mengamalkan diet vegetarian (tak makan daging, ayam, telur) dan individu sebegini mungkin tidak mendapat cukup vitamin B12, zinc dan calcium.

Pengambilan multivitamin menampung keperluan badan mendapatkan vitamin yang tidak di ambil dalam pemakanan harian anda.Setiap hari saya akan pastikan saya makan sayur dan buah...tapi...kenapa saya kena ambil multivitamin jugak?

Tahukah anda?.... Haba merupakan faktor utama yang boleh menyebabkan satu-satu vitamin itu terurai. Vitamin boleh bekerja pada suhu optimum iaitu suhu badan manusia (dalam 35 darjah celcius), lebih daripada itu, ia mungkin akan musnah. 

Oleh sebab itu, belum terjamin 100% vitamin-vitamin yg terkandung dalam sesebuah makanan yang dimasak dapat digunakan oleh badan kita.

Sebab itulah anda digalakkan untuk mengambil Multivitamin sebiji sehari dan vitamin C untuk meningkatkan penyerapan vitamin yang ada di dalamnya.

Pm Wan Na Wzamry untuk mendapatkan Multivitamin VITALEA Shaklee anda.
019 9824691


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Blog Archive